Toch WEL Flores/Tikal

Hooi vriendjes en vriendinnetjes, daar zijn we weer vanuit een zeer warm en benauwd Flores.

45968
In front of Pacaya

45983
On the lava mountain Pacaya

Nadat we de vulkaan hadden beklommen in Antigua zijn we doorgereisd in een Chickenbus naar Panajachel. Die rit was echt goud waard. Wat er allemaal in de bus zit/hangt/ en op t dak zit vast gebonden is echt een raadsel. Op een gegeven moment zat Dirk op een 4 zits plaats met zn 8en. En hij maar Spaans proberen te praten, wat hem dus helemaal niet goed afging. En, ik dacht dat Jackie Chan en alle andere stuntmannen goed waren, maar toen had ik de bijrijders van de chickenbussen nog niet in actie gezien. Gewoon als de bus rijd naar boven klimmen, je ding doen en aan de voorkant er weer uitkomen. We zaten echt onze ogen uit te kijken. Echt heel grappig. En de bochten en de wegen die die grote bussen begaan, nou daar had onze Atosje niet tegenop gekund. En ondertussen ook heel mooi uitzicht. Zoals ik al eerder zei; onbetaalbaar.

In Pana op eigen houtje de ferry gepakt en naar 2 verschillende dorpjes gevaren. In San Marcos was t een groot feest. Een zoveel jarg bestaan van het dorpje. Mooie optocht gezien met allemaal muziek en vuurwerk. Ik schrok me echt de pleuris van de duizendknallers. Op een gegeven moment zagen we ook mannen lopen met van die paaltjes waar buskruit in zat. Nou die knalden echt de tent uit. Maffe gekken. Na San Marcos doorgevaren naar San Pedro en daar ook lekker rondgelopen. Terug in Panajachel met een bijna bevallende vrouw aan boord en hele hoge golven hadden we al snel de happy hour ontdekt in een rock cafe. Sehr gemutlich, en hier smaken de Cuba Libres en de Caipirinhas ook zeeeer goed.

46043
Pana

46052
Fireworks

Volgende dag lekker actief gedaan. We hebben geziplined, 8 lijnen met als hoogste 55m door t woud. Alleen ging t remmen bij mij niet zoals t hoorde en zoals t dus bij de rest ging en heb ik dus met heel veel boomsoorten van dichtbij kennis gemaakt. En elke keer een DJ die zei: waar was je mee bezig? Je kunt je voorstellen dat dit leuke filmpjes heeft opgeleverd. We wouden ook nog gaan paragliden, maar nadat we hadden geinformeerd bleek t toch meer tijd in beslag te nemen dan we hadden. Die zelfde middag weer zon mooie rit gemaakt in een chicken bus op weg naar Chichicastenango. De grootste markt van Centraal Amerika. Op zondag heel speciaal met ceremonies en processies, en laat ons nou net uitgekiend daar op zondag zijn.

Heerlijk over de markt gewandeld, en natuurlijk voor niemand souveniers gekocht. Jaaaa daag, gaan er niet nog 2 maanden mee zeulen. En, souveniertjes uit midden amerika zijn toch niet zo bijzonder. Maar mooie en hele grote markt. Je kan er echt uren rondlopen. Er is van alles te koop. Kleding, eten, levende kalkoenen etc. etc. Albert Cuyp is er nix bij.

In de middag de chikcenbus naar Coban geprobeerd te halen, maar helaas redden er na 4en geen bussen meer die kant op, dus waren we verdoemd om in Uspatan (slaapstad) te verblijven. Maar gelukkig hadden we Johny Depp op de kamer om ons die avond gezelschap te houden. Echte die hards die we zijn hebben we de volgende ochtend om 03.00uur de mini bus (waar dus een maxi van aantal mensen inging met kapmessen en al) richting Coban gepakt en vandaar weer verder door naar Lanquin.

Hier verbleven in een echt leuk rieten huisje, op paaltjes en aan de rivier met een heel mooi uitzicht over de bergen. Die middag besloten om ff lekker te relaxen en met onze eigen rum en cola aan de rivier te gaan zitten. Voordat we t wisten kregen we er een Belgische en 2 Amerikaanse vrienden bij. En daarna kwam de Quetzelteca tevoorschijn. Als ik van te voren had geweten dat dit ook wel Vuurwater werd genoemd, dan had ik toch ff iets rustiger aan gedaan en me niet onder t huisje verstopt (waardoor DJ me moest zoeken, volgens DJ was ik heeel vervelend maar ik had wel lol hoor in mn eentje) en we de buurvrouw niet hadden weggejaagd naar een ander huisje. Echt schaamtevol, maar wel grappig. We dachten nl. Dat ze had uitgecheckt, maar bleek dat ze gewoon van kamer was gewisseld. Hahahahah

Volgende dag naar Semuc Champey gegaan. San, je had idd gelijk; t was echt heeel gaaf en zeer zeker de moeite waard. Een subtropisch zwemparadijs met grotten, watervallen, natuurlijke zwembaden die in terrrasjes door naar beneden lopen, maar dan dit allemaal in t echt. Echt een werkelijk natuurwonder. We hebben daar  geklommen, onder de watervallen door gezwommen, van de rotsen gedoken, getubed, in de grotten gezwommen met kaarsjes in onze handen. Echt heeel gaaf om te doen. Ook hing er een schommel waarmee je dus eerst moest schommelen en je dan in de lucht loslaten om zo t water in te duiken. DJ maakte de mooiste duik van iedereen. Echt super, maar zon Tarzan als hij is heeft hij dus nu last van zn rug. Beetje lopen opscheppen daaro. Ik durfde eerst niet, was echt wel hoog maar goed hoe vaak krijg je die kans nou. Echt met knikkende knieeen heb ik t ook maar gedaan, heeeel gaaf! Ook in de grotten was t een heel cool gezicht om iedereen met kaarsjes te zien klimmen en klauteren. Je kon echt geen hand voor ogen zien.

We hadden eerst helemaal niet t plan om naar Flores/Tikal te gaan. Dit omdat t best wel uit de route lag voor onze volgende bestemming en omdat DJ hier ook al was geweest. Maar omdat zoals altijd de plannen met de minuut veranderen hebben we besloten om dit toch  maar wel te doen. Zonde als we in Guaty zijn om De grootste Maya site over te slaan. Vanaf Lanquin een busrit van 8uur gemaakt om hier aan te komen.

Dus nu lekker in Flores. We willen zo gaan mountainbiken en kayakken. Eens kijken wat dit dorpje allemaal te bieden heeft. Kayakken zal wel super leuk zijn omdat Flores eigenlijk een soort van een eilandje is.

T plan is om vanmiddag naar Tikal te gaan en daar te gaan kamperen tussen de tempels. Dat lijkt ons echt een super gave ervaring. Kamperen in de jungle, tussen de tempels en morgenvroeg om 5uur de zonsopgang te zien over de tempels heen.

Hoest voor de rest met Jullie allemaal? Coortje lekker op vakantie met W in Vietnam ? Marjan is in NL, jammer dat ik dat mis maar heel veel plezier en hoop je de volgende keer wel zien. Hey Ietje, we hebben in Cuba alleen maar in huisjes geslapen hoor. Maar dit is altijd bij de Cubanan thuis, en daar eet je dan ook. Zeg maar een soort van een extra slaapkamer bij de mensen thuis die je dan huurt. En hier kun je dan ook eten, thats the way to go in Cuba. En nu alleen maar hostels, sommigen beter als de andere.

Jessie en Shahai, wat leuk dat jullie toch naar Ijsland gaan. Hebben jullie mijn smsje ontvangen ? Ik zie jullie toch nog wel voordat jullie weggaan, want dan zijn we al wel terug. En Maartje, wat kwam er nou uit die MRI scan van je knie?

Groetjes en heel veel liefs, Sev en DJ