Santiago de Cuba

Holaatjes, hoe is het met jullie allemaal? Met ons heel goed, we zitten lekker in de zon en genieten van al t mooie dat we elke dag weer zien en meemaken.

Na 2 dagen Havana hebben we de bus gepakt naar Viñales, alleen ging dit wel op de Cuba mañana mañana way!Na nog maar een uurtje te hebben gereden hadden we al pech. Kregen een lekke band en konden dus niet verder. Jaaaa normaal gesproken zou je zeggen, band verwisselen en gaan…. maar in Cuba gaat t dus iets anders. Na 2uur gewacht te hebben omdat er maar nix gebeurde hebben we geprobeerd om te gaan liften, maar dat ging dus ook niet van een leien dakkie. Echt vele pogingen gedaan (ja, als DJ er niet was geweest had ik wel een ritje kunnen krijgen van een hele lekkere Cubaan, maar ja DJ moest t voor me verpesten!!) Na 9uur!!!! gewacht te hebben bij een tankstation waar maar nix gebeurde, hebben we uiteindelijk met 2 Duitse chicks de supportersbus van t baseball team van Pinar del Rio genomen. Was een zeer aparte rit, wel lachen. In Pinar del Rio aangekomen, met zn 4en een hele iniminie taxi gechartert en met zn 4en en alle backpacks door naar Viñales, en daar stond onze nieuwe familie al op ons te wachten.

45899
Viñales

45896
On the way to Viñales

Een super leuk kamertje met een eigen badkamer en een terras met (hoe kan t ook anders) lekkere schommelstoelen. Hebben gelijk de volgende dag een leuke maar iets te lange paarden tocht gemaakt door de bergen. Echt mooi uitzicht, lekker gezwommen en aan een sigaartje gelurkt. Na 4 uurtjes cowbowtje te hebben gespeeld voelden we t wel in ons achterwerk. Die avond lekker drink spelletje gedaan op ons terrasje met de Duutsers en een flesje Havanaclub. DJ vond t niet erg om te verliezen, de rum ging er in als water. hahahah echt te schattig. De wekker ging om 0600 uur al omdat we de zonsopgang wouden meemaken door de bergen heen. Was nogal een hell of a rit! Heuvels op, heuvels af maar een zeer bijzondere ervaring. Echt in t pikkedonker op de mountainbikes onder een sterrenhemel fietsen (terwijl we nix zagen). Een hele dag met de mountainbike de omgeving van Viñales onveilig gemaakt. Zeer zware tocht, in die hitte maar zeker de moeite waard.

45914
Monument Santiago de Cuba

In Havana een heel mooi appartement gehuurd aan de Malecon (voor weinig, ja mn Turkse onderhandelings techniek komt goed van pas). Lekker dagje strand gedaan waarna DJ als een garnaaltje thuiskwam. Echt ongelooflijk hoe hij nog zn shirt en sokken aanhad toen hij zn kleren uittrok. Zielig maar wel grappig om te zien. (Heb m wel goed verzorgd hoor Nelly, nu is er nix meer van over!) Lekker in Havana rondgelopen, mooie gebouwen en musea gezien. Lekker salsa geswingd (met rum, swingt alles! zelfs DJ)

We wouden reizen op Cubaanse manier naar Santiago de Cuba en dat hebben we geweten ook! Damn,  hoeveel pech kun je hebben!! Stapten om 15.30 op de trein en om 04.00 stonden we stil omdat er een ongeluk was gebeurd. Hier weer, je zou denken:puin ruimen en gaan, maar neeeeeee! Ze konden ons ook geen tijdsindicatie geven. Of het nou een paar uur of een dag zou duren. Heel frusterend. Konden dus ook niet te ver van t station vandaan (anders was t dus een mooie gelegenheid geweest om Camaguey te zien, waar we dus achteraf een hele dag voor hadden gehad). Om 14.30 begonnen we eindelijk weer te rijden en je moest maar raden waar de volgende stop was. Geen omroepers, conducteurs of iets dergelijks. Eind goed, al goed lekker bezweet en stinkend aangekomen in Santiago. Gister een salsa lesje gehad en weer aan de rum gezeten!

Sorry voor t lange verhaal maar moesten nu ff goed gebruik maken van t internet! Niet overal beschikbaar, stinkend duur en traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!!