Pura Vida!!!!!

Costa Rica is echt zoooooooooooo mooi!!! We hadden dus eigenlijk eerst t plan om hier doorheen te gaan crossen, maar zijn langer blijven hangen dan gepland. We hebben in Liberia een leuke Suziki Jimmy Jeepie 4×4 gehuurd en zijn naar Playa el Coco gecrossed om daar 2 hele mooie duiken te maken. Mooie schildpad, haaien, zee paardje, etc etc. Echt relaxed om weer een autootje te hebben en in dit geval een 4×4. wat echt wel nodig is hiero. Vanuit Playa el Coco naar Tamarindo en Samara gereden. Leuke surf dorpjes. Alleen de weg hier naar toe was in t begin wel grappig maar daarna gewoon dus echt niet meer!

46547
Onze Sjimmy
Na Samara zijn we doorgecrossed naar La Fortuna. Echt een heel leuk dorpje met heel veel bezienswaardigheden en activiteiten. Zo hebben we de 1e dag geraft, level 3-4!Echt heel cool (San, wel een tandje harder als in de Dominicaanse). Om La Fortuna heen staat Vulcano Arenal. Een nog zeer actieve vulkaan die je dus ook niet meer mag beklimmen nadat er een aantal toeristen zijn gesneuveld. El Arenal heeft een krater meer waar je dus nog wel kan komen en ook kan zwemmen. DJ en ik hadden besloten om hier naar toe te hiken. En dat was een hike! Echt heel lang en steil omhoog gelopen waarvan t laatste stukje pas omlaag ging (en vergeet niet, die je dus daarna ook weer omhoog moest)!! Waren echt allebei kapot!

We zaten lekker te relaxen en te genieten van de vulkaan op de achtergrond en DJ zo stoer als dat hij is, heeft in t ijskoude water gezwommen. Toen we daaro zaten kwamen er nog 3 mannen aan. Met hun in gesprek geraakt en t waren dus 2 journalisten voor de Nacion (Nationale krant van Costa Rica). Een fotograaf en de ander een geoloog plus gids. Ze waren bezig met een rapportage voor de krant van de top 10 meest bezochte national parks. DJ komt er ook in (wel met zn rug hoor, t enigste waar je hem aan zult herkennen is zijn brede torso en zn grote camera!!!). Boven kwamen we die gasten weer tegen en zijn met zn 5en naar beneden gewandeld, totdat de geoloog een telefoontje van t kantoor kreeg dat El Arenal National Park was gesloten vanwege een eruptie van de vulkaan. Zijn dus echt als een tierelier naar beneden gerend. DJ en ik waren dus ook heel erg nieuwsgierig en boden hen aan om hen naar de snelweg te brengen waar ze door hun eigen chauffeur opgepikt waren. Maar wij wouden ook wel een piece of the action. De geoloog stapte bij ons in en t was echt net een film! DJ was echt aan t crossen en de geoloog riep: Follow the red car. Echt heel bizar moment.

Aangekomen bij de brug vanaf waar je de vulkaan goed kon zien, kon je dus ook echt zien dat er van alles naar beneden viel. Echt heeel erg impressive. En t werd nog druk ook met tv zenders enzo. Hebben trouwens de volgende dag in de krant gekeken en daar stond de foto van Carlos Hernandez in, met een verhaal over de eruptie. Zeer bijzonder dat wij die gasten hebben leren kennen daaro en t mochten meemaken.

46475
Eruptie Arenal vulkaan

46493
Later die avond..
Savonds lekker in een natuurlijke spa gehangen (38 graden van water van de vulkaan) en daarna door naar dezelfde brug waar we die ochtend ook hadden gestaan. Maar dan nu rond een uurtje of half 8 savonds om de lava stromen te zien. Toen we net aankwamen, zag je echt lava spuiten (echt weer net een film), later werd t iets bewolkter en zag je de top niet echt meer, maar wel nog steeds lava stromen. Ook zijn we die dag naar de waterval gehiked (jaaaaaaaaaaa blijven in beweging). Heel impressive om te zien hoeveel kracht water wel niet heeft.

Na 3 heerlijke dagen in La Fortuna doorgereden naar Monteverde. Onderweg gestopt bij de spa omdat daar een Tucan hole zat. En echt de Tucans vlogen je om de oren. Mooie beesten joh, zoo onwijs kleurrijk! Helemaal om t Arenal meer heen. Hebben echt geen seconde recht gereden (over haarspeld bochten gesproken), maar gelukkig ben ik een heel ervaren chauffeur waardoor alles onder controle was! In Monte Verde lekker extreem gecanopiet (de Tarzan swing was echt vet en heeeel scarie!!! leek wel een bungie jump in t begin), de volgende dag The Hanging Bridges gedaan. In een hele mooie jungle gelegen.

46502
To mucho Tucans
46532
Hanging bridges
Om te surfen zijn we doorgereden naar Dominical. En hier weer, over een weg van maar een paar kilometer hebben we dus bijna 2,5uur over gedaan. Echt dodging holes big time! Niet gesurft maar naar Uvita gereden en daar een whale watching tour gedaan (nix gezien helaas). Diezelfde avond nog doorgereden naar Quepos om de volgende ochtend vroeg naar Emanuel Antiono National Park te gaan. We hebben heeeerlijk all you can eat sushi gegeten en lekker wijntjes gedronken op ons balkonnetje. En om 00.00 uur was t 10juni en kreeg ik een liedje van mn lief omdat ik 19 ben geworden! Een hele bijzondere leeftijd!

Mn verjaardag begon echt heerlijk. De zon scheen volop en onze Jimmy stond klaar om ons naar Emanuel Antonio te brengen. Onderweg gestopt bij El Avion. Heel bizar, een Amerikaanse bommenwerper (C-123 fairchild) die daar gewoon aan de kant van de berm staat. Is nu een heel sjiek mooi restaurant omheen gebouwd met t mooiste uitzicht ever.

In Emanuel Antonio, vele brutale apen (white face monkeys, squirrel monkeys), wasbeertjes, sloths (super traaaaaaaaaaage beesten, hadden wel Cubanen kunnen zijn) en vele vogels, lizards en bomen gezien. Uit de schoenen van DJ zijn nog wat krackertjes gejat door de aapjes. Lagen gewoon te relaxen op t strand totdat er een hele zwerm naar beneden kwam. Echt heel erg grappig om te zien. Gewoon in t wild he. En t strand was zooo mooi. Echt impressive. Emanuel Antonio is echt wel t mooiste national park. Op t strand buiten t park surfboards gehuurd en weer een poging gedaan tot. Maar dit keer hadden we er allebei iets meer moeite mee. Echt heftige golven zeg. Weer heerlijk sushi gegeten en doorgereden naar San Jose om de volgende dag onze Jimmy in te leveren, met pijn in ons hart. Vanuit San Jose de bus (jaaaaaaaaaaaaaaaa, we moesten er weer aan geloven en t was wel weer wennen hoor) naar Puerto Viejo (Caribische kant) genomen. Hier vandaag lekker gefietst door verschillende strandjes heen naar Manzanillo. Onderweg howler monkeys gezien en gehoord, mooie vogels en hele bijzondere roofvogels. T mooiste hiero is dat t dus gewoon echt nog in t wild is. Zooo mooi en bijzonder om dit zo te zien. Morgen door naar Bocas del Toro (eilandje bij Panama). Hebben er allebei heel veel zin in, maar vinden t echt jammer dat onze tijd er in Costa Rica op zit. Komen zeer zekers heeel snel terug!!! En we kunnen t echt iedereen aanraden. Zoo mooi puur is alles nog! (o.k. wel toeristisch hoor, maar dat mag de pret niet bederven!)

Rest ons te zeggen: PURA VIDA (lijfspreuk van de Ticos, T pure leven!)

p.s. geen usb aansluiting voor fotos, die komen de volgende keer! Hmmm onze dagen zijn geteld. De 26e juni savonds vliegen we terug naar NL! Juch, moeten er echt nog niet aan denken!