Passing through Livingston

46067
Markt Chichi

46070
Sev op Chichi markt

46079
Semuc Champey

Zijn naar Tikal gegaan vanuit Flores, nadat we erg leuk hebben gekaanood op Lago de Izabal. We kregen van de kano verhuur de tip om een locals strandje op te zoeken. Op weg hier naartoe dacht Sevvie even een duik te nemen en stapte uit in smelly drijfzand/modder. Na van de schrik bekomen te zijn hebben was het wel heel grappig. Dezelfde middag een shuttle bus gepakt naar Tikal om daar het park te bezoeken en te overnachten om de zonsopkomst over het regenwoud en de Maya tempels te zien. Dit was een hele bijzondere ervaring om midden in het regenwoud onder een supermooie sterrenhemel te overnachten en daarvoor nog de zonsondergang de te zien. Dus dubbel bingo. Sev heeft geen oog dichtgedaan van alle niet te definieren jungle geluiden en voetstappen rond de tent. De volgende ochtend om vier uur opgestaan (met op de achtergrond allemaal brulapen, jeee wat komt daar een lawaai van af zeg!) om met een bewaker naar tempel IV te gaan om de zonsopkomst te zien.

46094
Zonsopkomst

46103
Sunrise Tikal temple 4

46106
Op de trappen van tempel 4

Dit was echt heel speciaal en niet te vergelijken met mijn vorige bezoek aan Tikal. Op dit tijdstip was het park echt helemaal uitgestorven, nogmaals heel bijzonder. Dachten in eerste instantie te laat te komen voor de zonsopkomst en moesten ons dus haasten, want we moesten ook nog eens op tijd boven op de tempel van 70m te zien komen. Tijdens deze run ontmoetten we een Belgisch stel tegen die we later weer in de chicken bus op weg naar Rio Dulce tegenkwamen. Helemaal bezweet boven op de tempel aangekomen, echt een onwijs spektakel. Brulapen, apen, vele soorten vogels en weet niet wat nog meer voor beesten en een opkomende zon. Kan het beter? Echt heel mooi om dit met zn 2en gezien te hebben. Hele bijzondere ervaring.

Zoals gezegd, hierna door naar Rio Dulce. Omdat er in t hostel dat wij wouden gaan slapen maar plek was voor 5 en wij met zn 9en waren, zijn wij met zn 4en naar een ander hostel doorgegaan. El Tortugal. Nou hostel, hostel, daar valt ook nog wat over te zeggen. We sliepen met zn 4en in een soort van een dorm (nou ja, dorm… echt super mooi en sjiek). Er lagen allemaal hele grote jachten en zeilboten. Voelden ons wel koning hoor. Check de fotos, en voor echt niet veel meer als t kamperen in Tikal.

46115
Rio Dulce Dorm

Volgende ochtend gelijk gezwommen, en met zn 4en gekayaked. Omdat er dus nog nix van een plan bij ons vast staat en we dus heel veel willen zien en flexibel zijn, zijn we doorgegaan naar Livingston om vanuit hier naar Copan in Honduras door te reizen. Echt heel grappig, hebben t a al minute besloten dat we maar naar Livingston gingen, was dus niet de bedoeling. De boottocht van Rio Dulce naar hier duurde ongeveer 2uur en een beetje. Onderweg echt zoveel mooie dingen weer gezien. Was t tripje wel waard.

Vandaag Livingston een beetje geprobeerd te ontdekken. Hebben ongeveer 4uurtjes gehiked, over t strand naar een Siete Altares (7 altaren). Dit zijn normaal gesproken watervallen maar omdat t de afgelopen tijd niet had geregend, was t een beetje uitgedroogd. Beetje jammer.

46127
Hike

Je merkt hier echt wel dat t dichtbij Belize ligt. Heel ander soort volk dan in de rest van Guatemala waar we tot nu toe nog zijn geweest. Hier voor t eerst negers gezien, met t-shirts tot op hun enkels (een teken van hoe lang ze in de gevangenis hebben gezeten! mijn theorie hoor….). Je merkt ook dat de mensen hier echt lui zijn vergeleken met de rest van Guatie. Echt jammer, beetje viezig, veel dikke mensen, big mommas en poppas.

Morgen dus vanuit hier naar Honduras. Omdat er nix rechtstreeks gaat word t dus nog een hele onderneming. Maar wel een leuke.

Nou vriendjes en vriendinnetjes, dit was t dan weer en tot de volgende keer maar weer!

p.s. Caro, we zouden t heel lekker vinden om op 28juli vis te eten!

Hey sisters, hoest met de waterpijp in Turkey? Niet te veel borekjes eten he!!! En ooh ja, vergeten jullie niet ook iets voor mij te shoppen met de YTL?