Na regen komt..............

ZONNESCHIJN!!! Na een whole lot of rain eindelijk zonneschijn. Onze eerste dagen in Nicaragua waren qua temperatuur best ok, niet warm maar zekers ook niet koud!

Omdat DJ ook t duikvirus te pakken heeft, hebben we besloten om naar de Corn Islands te gaan en om daar nog een paar vette duiken te maken. Vanuit Granada naar Managua gegaan en daar een ticket gekocht naar Big Corn. Echt een hele leuke ervaring. Omdat de vliegtuigjes zo klein zijn, moet zowel de bagage als de persoon zelf op de weegschaal staan. Echt een super klein wachtruime (net zoals bij de huisarts zeg maar) maar heel schattig. De cockpit was ook heel schattig. Er zaten gewoon raampjes in bij de piloten die open konden en dat gingen ze zeker. T was zooo warm in t vliegtuig. Na een zeer korte stop van misschien nog geen eens 5min op Bluefields door naar Big Corn Island.

46265
Piloot Sevvie

46277
Corn Islands

Vandaar met een panga door naar Little Corn Island. Een beetje t zelfde idee als waar we waren verbleven op The Cays in Utila. Een klein eilandje met misschien iets meer als 700 inwoners, heel Carribisch, geen gemotoriseerde voertuigen en weer de relax relax manier van leven. We hadden (wat in t begin leuk leek) een hutje op t strand, maar dat was toch niet zon suxes.

46310
Onze niet zo Coole spot

Alles was vochtig, liep ongedierte rond en veel vage gasten daaro. Dus t strand ingeruild voor een lekker schoon en fris hotel kamertje. We waren van plan om daar dus super mooie duiken te maken, maar omdat t dus de 2e dag dat we op t eiland waren aangekomen al begonnen was met regenen betekende t niet veel goeds voor t zicht onderwater.

Wel hebben we alsnog 3 duiken ieder gemaakt met een hele leuke duikschool weer. Stingray, Nursesharks, Murays, etc. etc. gezien. En een duik was echt heel bijzonder. We zijn door tunnels van ongeveer 20mtr. gezwommen. Echt mooi om naar boven te kijken en de licht inval te zien. Ook was door nog een reefshark, maar zodra die DJ zag zwom hij wel heel snel weg! :-). Was wel weer een bijzondere ervaring! En t was ook de eerste keer dat DJ en ik samen doken als buddys. Echt, we hebben best hard gelachen onderwater. Kreeg water in mn masker en mn regulator. Hahahaah we hebben een eigen onderwater taaltje ontwikkeld.

46322
Vanaf de duikboot

Maar goed,omdat t weer dus niet echt mee zat hebben we na 4 dagen besloten om weer terug te vliegen naar Managua en van daaruit naar Isla de Ometepe te gaan.

46340
Concepcion

46397
Concepcion vanaf de panga

Isla de Ometepe is omringd door 2 vulkanen. La Concepcion (actief en zeer hoog, hike duurt 12uur) en Maderas (niet actief meer, hike duurt 8uur). De eerste dag in Moyagalpa verbleven en de 2e dag door gegaan naar Playa Santo Domingo. Vanuit hier kun je dus beide vulkanen zeer goed zien. Echt een heeeeel mooi view!!!! We wouden allebei vulkaan Maderas beklimmen omdat je daar ook een Laguna in t midden hebt maar door t slechte weer is t er dus niet van gekomen. Werd afgeraden omdat t zo modderig en gevaarlijk was. Maar omdat niet te nixen hebben we een vervoermiddel gehuurd die we deze vakantie nog niet hadden gehad. Een Motor!

46388
Motormouse Sevvie

46367
Motormouse DJ

Echt te grappig. DJ heel voorzichtig omdat t dus overal modderig was en de wegen zijn echt zeeeeeeeeeeeeeeer slecht (beetje a la Cuba zeg maar!) Met de motor zijn we praktisch t hele eiland rond gecruised als echte motor muizen. En waar DJ kon scheuren, deed die dat ook wel. Een lekkere duik genomen in Ojos del Agua (fresh water spring, natuurlijke zwembad met water afkomstig van de vulkanen). Mooie natuurlijke groene omgeving.

46364
Ojos del Agua

We wouden de volgende dag t eiland verlaten (met pijn in ons hart omdat we dus Maderas niet hadden kunnen beklimmen) maar dat feestje ging niet door. T regende en regende en regende en stormde en waaide en regende en bliksemde en onweerde en alles wat je maar kon opnoemen. Bij de ferry aangekomen gingen er dus geen ferrys omdat er een orkaan gevaar was. En die orkaan is er geweest, en wij nog een nachtje gekaart en gedronken.

Volgende dag dus wel naar San Juan del Sur. Een heel leuk klein schattig dorpje. Een beetje een surfers spot. Dus DJ en ik wouden dat ook wel eens uitproberen. Van een andere Hollander (betrayder, woont nu in Amerika) op Playa Maderas 2 boards gekregen en we hebben ons uitgeleefd en wat golfen gepakt (klinkt als een echte surfer he! :-)) Binnen 10min stond DJ als een echt Dude op zn plank (wel heel mieterig hoor, niet echt stoer ofzo) en bij mij duurde t iets langer maar de aanhouder wint en ik heb ook de waves bereden. En de hele beach moest t weten hoor, ik schreeuwde t uit en kreeg applaus van de overkant.

46421
Sevvie riding the waves

46436
Surfdude en Dudette

46439
Daar gaan we weer!!

De volgende dag in San Juan del Sur lekker op de beach gelegen en zooo heerlijk van de zon genoten. We hadden er echt allebei wel behoefte aan na zoveel regen. Savond lekker op stap geweest met een Amerikaans stel die we in Isla de Ometepe hadden leren kennen. DJ heeft zn zwoele en zeer swingende raggaton heupjes weer bewogen hoor, te schattig. Gooi er een stuk of 10 biertjes in en hij komt helemaal los!!! And guess what: Ik heb mn eerste biertjes op! Ooooh wat vies zeg!!!

Nu aangekomen in een weer regenachtige Costa Rica. Nog geen idee wat de plannen zijn maar willen hier echt wel genieten (als de prijzen t een beetje toelaten). Damn, de dollar vraag vliegt nu al om onze oren! Echt heul duur.