Kilimanjaro - dag drie

Kilimanjaro - dag drie

We hebben goed uitzicht gehad op de top, hij lag er prachtig bij. De hoogte wordt nu pas echt goed voelbaar. We zijn vandaag aangekomen in Baranco camp op 4100m na een pittige 5 en een half uur lopen. De wandeling ging van het Shira camp 2 naar Lava tower op 4700m en daarna door naar Baranco camp. Op Lava tower was het erg kou, gelukkig gingen weer snel dalen.

Lava Tower in de wolken
Afdalen na Lava tower

Dit was een acclimatisatie dag die goed gevoeld wordt. Sev was tijdens de trek wat misselijk, maar dat gaat nu gelukkig weer beter. In het kamp kijken we uit op Baranco wall, ook wel breakfast wall genaamd omdat deze muur direct na het ontbijt beklommen moet worden.

Baranco wall in vol ornaat

Morgen wordt het minder lang lopen, maar wel zwaar door de technische klim die ons te wachten staat. Het camp hier is groot omdat meerdere routes samenkomen. Er is bijna geen bereik voor de mobieltjes, laat staan wifi, dus contact met de buitenwereld is praktisch onmogelijk. Hier in het camp is op een bepaalde plaats af en toe bereik te vinden. Afgezien van wat lichte hoofdpijn gaat het prima met ons. Wel moest de tent van BJ en Bram verplaatst worden omdat een rivier van regenwater graag onder de tent door wou.

Route: movescount.com/moves/move90537002