Camaguey

Heeey en daar zijn we weer!!! Op het moment zitten we in Camaguey, yep idd het plaatsje waar we dus nog niet zo lang geleden bijna 12uur op t station hebben gezeten en er maar een paar meter vanaf konden lopen!

In Santiago ons laten rijden in een super mooie oude chevy naar de Morro. Mooi uitzicht over de Carribean en een  mooi stukje geschiedenis. DJ voelde zich wel helemaal de koning hoor in de auto!Hebben we onze Hyundai Atosje opgehaald en dachten dat nu eindelijk alles zou gaan zoals wij dat zelf in gedachten hadden, maar goed als er 2 dingen zijn die we geleerd hebben in deze korte periode hiero is: Dont get ur hopes up en plannen wijzigen met de minuut!!!

Onze auto dus 2,5uur na de planning opgehaald en hadden t plan om van Bacanao naar Baracoa te rijden. Mooie plannen maar weinig van terecht gekomen. Toen we van Bacanao naar Baracoa wouden rijden, was de weg afgesloten omdat het nu dus een militaire zone is geworden! Ook leuk om dat aan te geven ergens……… toch??? Dus weer terug naar Santiago om vervolgens dus alsnog naar Baracoa te gaan. In het pikke donker door haarspeldbochten gereden en toch nog een beetje van de super mooie omgeving kunnen genieten.  Was een zeer mooie/ lange rit. In Baracao een leuk huisje (2 min. van t strand), nieuwe pappa/moeder en hulp gevonden. Lekker geslapen en heerlijk ontbeten en klaar voor een mooie wandeling in de bergen. Echt heeeeel mooi groen en onwijs hoog. Zijn uiteindelijk in een grot geweest waar vroeger de indianen woonden. Lekker gezwommen in ijskoud bergwater met mineralen. Yep, we zijn nu allebei stukken jonger en knapper geworden! (voor zover dat natuurlijk mogelijk is!). Savond lekker op t pleintje gehangen en Rum en een sigaartje gedaan! (sorry, zei ik weer rum?? bedoelde agua hoor!!)

Poging 1 voor de watervallen van Tunque. De ooh zo handige DJ dacht dat hij in de jungle zat en wou zn Jane wel ff eens verwennen met een kokosnootje, oeps pakte dat ff anders uit! Hahah t was echt grappig om ergens een pleister te krijgen! Niemand was geautoriseerd, zelf t lokale hospitaaltje niet. En ook t national park niet, daar werd ik dus heel erg cynisch van, Vive la revolucion zeggen we dan maar he! Plan gewijzigd en dachten lekker op t strand te gaan liggen in Maguana. Mooi strandje, echt super super mooi en wit en  mooie blauwe zee. Alleen jammer van de gasten die bijna (echt de heeeeele tijd) bovenop (letterlijk en figuurlijk)ons zaten om te vragen of we iets wouden eten of drinken. Echt te irritant gewoon. Heb echt wel 10x herhaald dat als we iets wou eten of drinken dat wij wel naar hen zouden komen. Beetje jammer!!

Poging 2 voor de watervallen.Weer frisse moed opgestaan om dit keer dus wel naar de watervallen te gaan en dan op ons gemakkie door te rijden naar Bayamo. Onderweg hadden we toevallig dus een lifter opgepikt die dus als gids werkte voor de Yunque watervallen. Hij vroeg gelijk naar hoe het met DJ zn hand was,echt te grappig!! Hij had dus alles zien gebeuren en was dus goed over gepraat. De watervallen waren echt super mooi! wouden nu wat fotos op de site zetten, maar duurt echt te lang en volgens DJ moet er een ander programme op staan, dus die houden jullie nog ff tegoed. Lekker gezwommen en van de rotsen in t water gesprongen. Onderweg kwamen we nog een gids tegen met een paar toeristen en hij vroeg ook gelijk naar DJ zn hand! Echt hij heeft naam gemaakt in Baracoa en trust me er is echt nix aan de hand! Super klein sneetje, deze Tarzan moet nog echt veel leren in de jungle. Baracoa was echt super relaxed en mooi!!

Lekker doorgereden naar Bayamo over een weg waar je dus echt wel een 4×4 bij nodig had. Ons Atosje heeft t echt te zwaar gehad. Damn, in deze kuilen en gaten zou je je zomaar kunnen verstoppen zonder dat iemand je ziet. Gelukkig hebben we allebei (nou goed, de een meer als de ander) goede driving skills. Onderweg lekker naar t strand van Morales geweest en ff opgefrist.

Bayamo is ook een klein leuk dorpje waar in t weekend alles is afgesloten voor autos en overal muziek en eettafeltjes staan. Echt heel gezellig en leuk om te zien. Onwijs veel opgedofte jongeren die flaneren over de pleintjes en zo op straat een salsaatje met elkaar doen. Voor onze deur zag t er ook echt zwart van de jongeren, want daar stond dus de dj met zn loeiharde raggaton installatie!

In Bayamo zijn we ook naar de Sierra Maestra gereden. De berg waar Fidel zijn hoofdkwartier voor de start van de revolutie had. Onderweg veel van de natuur gezien, bergtoppen in de wolken (echt te mooi om uit te leggen). De
Atosje had t ook echt weer heel zwaar om op de Alto de Naranjo te komen, echt de banden en remmen stonken onwijs. Maar goed,  hij doet t nog onze eigen gecreeerde 4×4! Jaaaa savonds vond DJ dat hij toch wel weer een flesje rum had verdiend en die heeft die gekregen op een maag van een paar pindas! Dus je kan raden dat t weer feest was!!!

Lekker van Bayamo (waar de dag ervoor wel een half uur over hebben gedaan om erin te komen, duurde t nu wel een half uur om er uit te komen!) Echt de Fidel Fidel zou hier echt miljoenen kunnen verdienen en zouden mensen misschien nog wel eens op tijd kunnen komen, nadat ze zijn genezen van de ontwenningsverschijnselen. Echt de bewegwijzering bestaat gewoon niet!

Eind goed al goed, dus nu lekker in Camaguey na weer een super mooie rit!

Hoop dat jullie van onze verhalen een beetje kunnen genieten en geen nieuws is goed nieuws!!!

Altijd leuk als jullie wat op de site plaatsen!

Groetjes,

Che en Fidel!!